Adopta un monumentAdoptem el Castell de Pallejà


Història


El Castell és un monument històric situat al poble de Pallejà (Baix Llobregat). Aquest Castell va ser construït sobre una torre anterior per Ramon Martí de Torrelles l’any 1590. Durant el segle XVIII va ser utilitzat com a hostal, però al segle següent, durant la guerra del Francès va servir com a quarter d'exèrcits.

Al segle XX el Castell pertanyia a Doña María de los Dolores de Chaves que era una marquesa de Matilla. Quan ella es va morir va passar a pertànyer als seus nebots. Finalment van cedir part del Castell a la parròquia i es va convertir en un centre parroquial.

Del 1978 al 1992 les diverses sales de la 1ª planta, s'utilitzaven com a cinema, teatre, museu, biblioteca... A l'any 1995 l'ajuntament de Pallejà va obtenir l'edifici i els terrenys que l'envolten i va iniciar una remodelació. A partir d'aquell moment el Castell es va recuperar com a Centre Cultural amb diverses sales i activitats pel poble.


Arquitectura


L'estil arquitectònic d'aquest edifici és una transició del gòtic civil al renaixement. El Castell és un edifici gairebé quadrat de planta baixa i tres pisos. A l'interior hi ha diverses pintures del segle XVII.


Instal·lacions


El Castell actualment té nombroses instal·lacions entre les 3 plantes que el constitueixen.

A la planta baixa podem trobar:

  • Sala d'exposicions
  • Sala d'actes
  • Servei Local de Català: El servei local de català és un servei que té l'objectiu d'estendre i difondre la llengua catalana.

A la 1ª planta podem trobar:

  • 4 sales de reunions per a entitats
  • 2 aules del Taller de Música
  • 1 gran sala polivalent
  • 1 arxiu del Museu de Pallejà

A la 2ª i 3ª planta podem trobar.

  • La Biblioteca de Pallejà

 La Biblioteca 


La Biblioteca té com a objectiu oferir a tots els ciutadans de Pallejà les seves activitats i tota la informació possible i així promoure un lloc d'informació i lectura a la població.

El seu horari és:

Matins: dimarts, dijous i dissabte de 9.30 a 14 h

Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 hInformació gràfica del Castell:


Fotografies del segle XX


Al segle XX

El Castell de Pallejà antic

La porta del Castell al segle XX

 
La planta baixa del Castell al segle XX


El Castell de Pallejà envoltat de camps

El Castell de Pallejà a l'actualitatLa planta baixa del Castell a l'actualitat
PropostesActualment la tecnologia està provocant un gran canvi a la nostra societat i això pot provocar, que com més tecnologia es desenvolupi, millor sigui la nostra qualitat de vida i l'espai que ens envolta. 
En aquest sentit proposem tres aplicacions tecnològiques que poden millorar aquest monument, i fer d'ell un espai més sostenible i adaptat per a tothom:


Una aplicació   per  poder descarregar-te al teu ebook o mòbil, qualsevol llibre de la biblioteca per poder llegir o consultar informació.


Una aplicació que permeti ajudar als joves a orientar-los cap a una carrera universitària o una professió. La biblioteca inclouria una sèrie de llibres i enllaços d'universitats a l'aplicació. A partir d'aquí els joves tindrien més informació i estarien més orientats per escollir a què dedicar-se.

Una aplicació perquè els ciutadans de Pallejà puguin estar informats de tots els esdeveniments propers que es portin a   terme al Castell.

El Castell a l'SketchUp


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada