Mates

Pallejà podria viure dels seus propis cultius?


Pallejà disposa d'un terreny del  qual pot ser cultivat i pot arribar a produir aliment, per això investigarem la producció que pot arribar a tenir aquest terreny, i si els habitants de Pallejà podrien viure de la seva producció.

Terreny cultivable a Pallejà

Per començar hem calculat l'àrea del terreny cultivable de la següent manera:  • Com podeu veure en la imatge, hem fet un polígon irregular, del qual l'hem dividit en tres parts: la A (Rectangle), la B i la C (Triangles).
  • Una vegada hem aconseguit les tres formes geomètriques regulars, les hem mesurat.
  • Una vegada tenim la mesura, la passem a la mida real gràcies a l'escala, de manera que:

  
En total són 442757'75 m2, que en hectàrees (1 m2/10000 = 1ha) son 44'27 ha.

Productivitat del terrenyNosaltres com a grup hem escollit el tomàquet per veure la quantitat en Kg que podria produir el terreny, de manera que amb el resultat puguem veure si Pallejà podria viure dels seus propis cultius.

A partir de la informació que ens ha proporcionat la següent font (http://desafio1710.blogspot.com.es/2010/04/produccion-por-hectarea-y-rendimiento.html)

Aquí ens informa que la producció del tomàquet és d'uns 61752 Kg/ha de manera que multiplicat amb el nombre d'hectàrees que disposem (44'27), ens surt un nombre arrodonit d'uns 2733761 Kg.

Ara que tenim la quantitat de tomàquet que ens poden donar els nostres camps a l'any, la tenim que dividir per el nombre d'habitants que hi ha a Pallejà ( 10000 aproximadament) i obtindrem la quantitat de producte per persona (2733761/10000 = 273'37 Kg per persona a l'any).

Conclusions

Ara que tenim totes les dades necessàries, cal dir que si el clima i les terres de Pallejà ens pot proporcionar una bona collita que pugui aproximar-se als números que tenim com a referència, segurament tots els pallejanencs podrien viure amb només el cultiu propi de Pallejà. Encara que depenent de la quantitat d'espècies diferents que es plantin, quanta més varietat hi hagi, menys hi haurà d'un producte per habitant, però segurament si a part de la zona del riu també es cultivés la de la muntanya, hi hauria un increment bastant gran en les possibilitats de que Pallejà pugui viure del seu propi cultiu.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada